dimarts, 21 de desembre del 2010

Últim dia de ciències...

Què hem aprés avui?

Avui, en començar la classe hem pogut veure com en el grup ens poden sorgir problemes de diferents tipus. Ens plantegem una qüestió: com podem resoldre els problemes que es presenten a la classe? Està clar, que no és el mateix resoldre un problema en la universitat que en un grup de parvulari, però si que hem pogut veure com ha d’actuar un mestre. Un mestre ha d’intentar ser empàtic amb els alumnes i entendre perquè ha sorgit el problema. Després, entre tot el grup classe cal que intentem resoldre el problema ja que quan en un equip falla una pota, cal que tots en sentim part del problema i d’aquesta manera sempre sentirem que formen part d’aquell equip, que tots som un.


Després, hem vist un vídeo sobre un documental que van fer a la televisió. Aquest documental s’anomena: Redes (educación)


Ens ensenya les escoles del futur. El paper actiu de tots el membres que composen l’escola i sobretot dels alumnes, ja avui en dia encara no se’ls té molt en compte en les decisions que es prenen a les escoles i en la vida diària de l’aula. També, es comenta les ganes de viure en un món millor.


Aquí us deixo la pàgina web on podreu veure aquest magnífic documental:

http://www.redesparalaciencia.com/4114/redes/redes-77-crear-hoy-las-escuelas-de-manana




Cal dir que l’escola que es presenta al vídeo, és una escola privada amb molts recursos econòmics (materials) però, en les escoles públiques amb menys recursos d’aquest tipus, també es fan activitats i propostes de treball com les representades al documental. Només és qüestió de gestionar bé els recursos dels quals disposem.




Per últim, et vull donar les gràcies David per tots els coneixements que ens has aportat i per ensenyar-nos noves maneres de fer. Gràcies per fer-nos veure que una educació activa és possible en aquesta “realitat que està en crisi”.